لاک پشت

لاک‌پشت از حیوانات بسیار جالبی است که سالیان دراز عمر می‌کند و کمتر مریض می‌شود و...

لاک پشت

لاک‌پشت از حیوانات بسیار جالبی است که سالیان دراز عمر می‌کند و کمتر مریض می‌شود و...

لاک پشت برکه ای اروپایی

درمقایسه با سایر خزندگان٬ این لاک پشت یک دوره ی زندگی نسبتاً طولانی دارند. یک لاک پشت برکه ای ار.پایی به طور متوسط 50سال عمر می کند.

تخم هایی در دل خاک!
 
بلوغ جنسی لاک پشت برکه ای در 4تا10 سالگی اتفاق می افتد. پس از جفت گیری٬لاک پشت ماده آب را ترک و نقطه ی  

مناسبی از خاک را انتخاب می کند که بدون علف و گیاهان متراکم باشد.سپس خاک را مرطوب می کند آن گاه با اندام های حرکتی عقبی٬خاک ها را کنار می زند و 3تا15 عدد تخم در ته حفره می گذارد. بعد از اتمام تخم گذاری٬به کمک اندام های حرکتی عقب٬روی تخم ها شن می ریزد و روی حفره را می پوشاند.با توجه به وضعیت محیطی٬ نوزادها تقریباً پس از 90تا100روز٬به دنیا می آیند.در طی دوره ی حساس به دما٬تخم هایی که در زیر دمای 25 درجه سانتی گراد٬جنس نر و در دمای بلاتر و به خصوص بالای 30 درجه ی سانتی گراد٬جنس ماده می شوند. برخی نوزاد ها درون تخم به خواب زمستانی فرو می روند تا بهار فرا برسد و وضعیت برای زندگی آن ها بهتر شود.این لاک پشت ها به طور مرتب جفت گیری و هرسال چند بار تخم گذاری می کنند.




لاک پشت اجتماعی!

لاک پشت برکه ای آب شیرین در زمان بلوغ یک زندگی اجتماعی دارد و با گروه کوچکیاز هم گونه های  خود زندگی می کند و رفتار و فعالیتش با تغییرات فصل و وضعیت محیط تغییر می کند.هنگامی که این لاک پشت وارد آب می شود٬ می تواند ساعت های زیادی در آن غوطه ور باشد٬زیرا از طریق پوست خود از آب اکسیژن جذب می کند.امکان دارد لاک پشت نر در فصل جفت گیری ٬در طی رقابت برای تهیه غذا از خود رفتارهای تهاجمی نشان دهد تا بتواند از قلمرو خود دفاع  کند.لاک پشت برکه ای روپایی در اسارت بسیار مطیع و آرام٬اما در طبیعت محاط و گاه مهاجم است. برای برقراری ارتباط با دیگر هم نوعان خود از حرکات سر یا صداهای کوتاه استفاده می کند.این لاک پشت عموماٌ دارای رژیم غذایی گوشت خواری است.در زیر آب محل را بررسی می کند و به کمک بینی چشم های خود ٬که در بالای سطح آب قرار دارد٬ شکار را می بیند و آن را صید می کند یا خود را در پشت یا در بین گیاهان شناور در آب پنهان می کند و منتظر شکار می ماند .به محض دیدن شکر٬حمله می برد و آن را اسیر می کند.سپس با یک چرخش٬سر شکار را گاز می گیرد و آن را با چنگال های تیز اندام حرکتی جلویی خود تکه که می کند.در زمان خطر٬برای فرار از شکارچی ها٬خود را به درون لاک می کشد و مخفی می شود.با کاهش دما غذای کمتری می خورد و با آمدن فصل سرد٬درون گِل بستر آب مخفی می شود و به خواب زمستانی می رود.



خطر در کمین !!
بسیاری از لاک پشت های آب شیرین در تجارت حیوانات دست آموز جایگاه ویژه ای دارند و انسان ها آن ها را در خانه های خود نگه می دارند.انسان ها برخی از این لاک پشت ها را می خورند و گروهی دیگر در تحقیقات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند.به سبب صید بی رویه ی این لاک پشت ها٬بسیاری از گونه های این خانواده در خطر نابودی قرار گرفته اند.انسان ها هم با آلوده کردن و تخریب محیط زیست آن ها٬سبب کاهش تعداد لا پشت های آب شیرین شده اند.گاهی این لاک پشت ها در جاده ها زیر چرخ های خودرو ها کشته می شوند.خشکتندن تالاب ها از دیگر عوامل تهدید کننده ی این گونه است.
نقش لاک پشت برکه ای اروپایی در طبیعت
 این لاک پشت ها را سایر خزندگان ٬ماهی های بزرگ٬پرندگان شکاری٬پستانداران و انسان می خورند.تخم ها و نوزادان این لاک پشت ها غذای انواع مهره داران است.راکون ها ٬خرس ها٬مار ها٬سگ ها٬پرنده شکاری٬تمساح ها٬گربه ها٬موش هی صحرایی و روباه از جمله شکارچیان آن ها هستند.خرچنگ ها را نیز می توان به فهرست این شکارچیان اضافه کرد.لاک پشت های بالغ هم به نسبت اندازه ی خود٬شکارچی های متفاوتی دارند که از این میان می توان به تمساح ها و انسان ها اشاره کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.